Uit mijn jeugd herinner ik mij nog de euforie die ons overviel wanneer onze Mutti ter ere van de naderende Pasen mijn zusje en mij in het zonnetje wilde zetten. Nieuwe kleertjes bij het aanbreken van een nieuw seizoen bezorgden ons de lentekriebels.

Gevolgd door de herfst. Het nieuwe schooljaar tegemoet. En dan het hoogtepunt: onze sprankelende outfits ter gelegenheid van het Kerstfeest. Het had iets magisch. Tijden van weleer.

Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-blauwe-vlek-rond
Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-oranje-linksonder-vlek
Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-oranje-linksboven-vlek

Tijdens mijn tienerjaren naar het Zwinneblommebal in Knokke, waarin je “in het lang” uitgedost moest zijn. Opgestoken haar en exorbitante oorbellen. We dansten tot zonsopkomst. Die sensatie vooraf met vriendinnen. Je opmaken. In staat van extase.

Later begaven we ons in de Dancescene, uitgedost in kekke outfits. Een tikkeltje uitdagend maar altijd classy. Inkopen doen in België. Ons laten inspireren door de Antwerpse Zes, grensverleggende couturiers. We droegen broeken van Francois Girbaud met die hoge ritssluitingen, klassieke witte blouses en zwarte puntschoenen.

Karlien Mabesoone Stylist Personal Shopper About 4
Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-groen-vlek
Karlien Mabesoone Stylist Personal Shopper 03
Karlien Mabesoone Stylist Personal Shopper 05
Karlien Mabesoone Stylist Personal Shopper 03

 

‘Een tikkeltje uitdagend,
maar altijd classy’

‘Bewust kopen; we
weten tegenwoordig van
alles wat het kost,
maar niks meer
wat het waard is’

Tijdens mijn 23-jarige bankcarrière vond ik het vanzelfsprekend er representatief uit te zien. Met een bijzondere accessoire of een gedurfde panty net het verschil maken. Het accent verleggen en een beetje spelen met creativiteit.

Ik vond het heerlijk om te winkelen (wat toen nog geen shoppen heette) bij Jetty’s in Hulst. Een feestje waar je naar toeleefde en waar je oprecht goed werd geholpen, onder het genot van een cappuccino. Op de eerste rang bij Jetty’s voor in die tijd spraakmakende modeshows. Die sfeer van de nineties en het millennium. Ik kocht zowel in het winter- als in het lenteseizoen een nieuwe garderobe en genoot als vaste klant van de pre-sale. Het voelde als een tweede huid: de merken, nieuwe outfits: “the sky is the limit”.

Daarna heb ik zes jaar gewerkt als managementassistent bij een duurzame energie coöperatie op Schouwen-Duiveland. Een boeiende periode die mij in aanraking bracht met het boek van Marieke Eyskoot, getiteld: “Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle”. Ik ontdekte de waanzinnige wereld van kwalitatieve 2e hands designer stukken. Het op je gevoel mixen en matchen van hedendaagse kleding met designer vintage kleding. Mede omdat ik zelf bijna niets wegdeed, werd ik mij ervan bewust dat de reguliere modebranche eigenlijk helemaal niet duurzaam is. En dat wij als consument hier zelf heel veel invloed op kunnen uitoefenen.

Karlien Mabesoone Favicon 250x250
Karlien Mabesoone elegantie 1

Tegelijkertijd ging ik parttime aan de slag bij een gerenommeerde modezaak in Sluis. Topdrukte, ook met veel Belgische clientèle. In mijn element om dames te helpen aan een mooi outfit. Mijn persoonlijke drive uit mijn Preferred Banking-periode kwam weer bovendrijven. “Wat past werkelijk goed bij deze klant? Welke pasvorm en kleuren passen mooi met haar figuur?”.

Karlien Mabesoone elegantie 2

Het belang van een goede snit, materialen en investeren in kwaliteit is een aanvulling voor jaren. Ik werd mij ervan bewust dat mijn passie ligt in het geven van dit advies. Wat past echt bij haar? Wat geeft haar die sprankeling in haar ogen? Van mijn klanten ervaar ik waardering vanwege mijn oprecht persoonlijk advies.

IF YOU WANT TO BE ORIGINAL, BE READY TO BE COPIED.
Coco Chanel

Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-oranje-linksonder-vlek
Karlien Mabesoone Andre van de Vijver Oranda van Pamelen
Karlien Mabesoone mutti
Karlien Mabesoone Mutti van Mutti (1)
Mutti Karlien Mabesoone
Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-groen-vlek-rechtsboven

Mijn inspiratie is intuïtief overal aanwezig

Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-roze-vlek

Ik laat me graag inspireren op een festival met een mix aan mensen, een stad bezoeken en een restaurant waar met aandacht en passie gekookt wordt. Bovenal is het een mix van hoe we nu leven, de invloed van de wereld van nu lijkt “op haar grondvesten” te staan. En de creativiteit, kunst, ambacht geeft ons onze oude essentie weer. En een onuitputtelijke bron van verbinding.

Desalniettemin ervaar ik een kern die diepgeworteld zit. Mijn grootmoeder Oranda in al haar eenvoud, zo puur in haar schoonheid, het flamboyante van mijn grootvader André, die zijn laatste centen graag aan een nieuwe stropdas of kostuum uitgaf, om er piekfijn uit te zien, bij Herenmodezaak Legrand in Oostburg. En dan onze mutti Greta, altijd klassiek verzorgd, met de mooiste schoenen, zijden blouses en zij had zo haar waardige eigen stijl ontwikkeld. En altijd een vleugje lipstick op, gewoon omdat ze zich graag verzorgde en dit gaf haar een vorm van kracht maar ook innerlijke troost.

Mensen die mij inspireren zijn diegene die net dat “rauwe” randje raken en onze onvolkomenheden soms blootleggen.

Nan Goldin – Fotografe
Julianne Moore – Actrice
Patti Smith- Singer – Songwriter
Isabel Marant- Mode – Ontwerper
Martin Margiela – Mode Ontwerper
Filippa K – Mode Ontwerper
The Hours – Film
A Single Man – Film
Les Amours Imaginaires – Film
Ulay – Kunstenaar & Fotograaf

Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-oranje-kleine-vlek
Karlien-Mabesoone-stylist-en-personal-shopper-oranje-linksboven-vlek
Karlien Mabesoone Stylist Personal Shopper About 7

MODE
Het gaat om expressie, om gevoel, om emotie …het gaat om zoveel dieper: het betreft herinneringen, het luxegevoel, de val van een delicate stof, de behaaglijkheid van kasjmier, de snit hoe iets is gedetailleerd, de combinaties van stoffen, kleur, dessins, binnenvoeringen en sluitingen.

Het gaat om jouw uitstraling en innerlijk geluk.
Ik ben er voor jou:

Jouw Stijl- en kledingadviseur

NAAR
PERSONAL
SHOPPING

Het gaat om expressie, om gevoel, om emotie …het gaat om zoveel dieper

mainlogo
vrijstaande-vlekken-en-illustratie

+31 6 46 30 36 11
INFO@KARLIENMABESOONE.NL
KVK 642220494
BTW 143930175b01

STIJL- EN KLEDINGADVIES
PERSONAL SHOPPING
GARDEROBE CHECK
SERVICE AAN HUIS & CARE
GELEGENHEIDSDIENSTEN
SHOP LOKAAL ZEELAND EN BELGIË